Az új Clooney meg Renée Zellweger filmecske. A történet az 1920as évek Amerikájában játszódik, a téma pedig az amerikai foci kialakulása, őskora. Pffff, minden adott az amerikai giccshez. Jólfésült idősödő amerikai sztárszínész és cuki ennivalóan szőke színésznőcske, hát mitmondjak nem izgultam végig a filmet hogy összejönnek-e a végén. Pedig próbálkoztak tényleg kavarodást okozni a kis agyamnak, de nem ment nekik igazán, és most kivételesen nemazért mert olyan kis eszes vagyok.:D

a jobb oldali Clooney,asszem...

a jobb oldali Clooney,asszem...

A sztoritól sem fekszik meg senki. Röviden annyi az alapfelállás hogy a veterán focista Clooney életet akar vinni a “profi futballba”, merthogy akkoriban még nem volt. Jól ki is találja az elején hogy, majd egy fiatal háborús hős hírnévén kapaszkodva vonzzák a nézőket a lelátókra. A srácot számomra eddig ismeretlen színész alakította (John Krasinski) nem is olyan kellemetlenül egyébként, vagy lehet hogy Clooney mellett tűnt kicsit jobbnak, aki viszont nem tette túl magasra a mércét. Itt jött egyébként is képbe a mi kis az amerikaiak kis Renée-je a nem kicsit idegesítő karakterével és jól megkavarta volna a szállakat, de valahogy nem.:S

A képi világ sem lesz nagy meglepetés, tökéletesen van kidolgozva az önimádó Amerika, de a kedves rendező nem elégedett meg ennyivel. Ahol csak tudott a szövegbe is belenyomott valamit, amire nagyon büszkék ők odaát. Pontosítok kicsit – nem lesz spoileres – amikor a végén lévő fő mérkőzés zajlik irtó nagyképűen forgattak bele olyan jelenteket ahol a rádiós közvetítők a Coca-colát meg a PallMall-t reklámozták. Ne aggódj kedves Amerika, nem feledkezünk meg róla mennyi jóval ajándékoztátok meg a világot.

Kell írnom a jóról is, elvégre valami miatt végignéztem a filmet. Tetszettek a bunyók! Jól megrendezett küzdelem a pályákon és jól megrendezett kocsmai verekedések, frankó Jazz zenére. Akármennyire is giccs a film nevettem ezeken a részeken párat. Ennyi persze nem elég ahhoz hogy egy film jó legyen.

Akkor tehát foglaljuk össze. A romantikus szál szerintem alapgagyivolt. Az amcsi foci története sem hoz igazán lázba. Az arcunkba tunkolják a hősies amerikai múltat, ami nekem már a könyökömön jön ki itt Közép-Európában. Viszont kellemesen megnevetett és jó a zene. 5/10.

CEY